Violinistka Ana Gašperič srebrna na mednarodnem violinskem tekmovanju

V petek, 21. 4., je v Glasbeni šoli Logatec potekalo 2. mednarodno tekmovanje Matije Bravničarja, ki se ga je udeležila tudi učenka violine Ana Gašperič. Njen tekmovalni program je obsegal 2 skladbi. Zaigrala je virtuozno Mazurko Obertas poljskega violinista in skladatelja Henryka Wieniawskega in Pripovedko slovenskega skladatelja Matije Bravničarja, po katerem je tekmovanje tudi poimenovano. Na klavirju jo je spremljal Blaž Pavlakovič. Tekmovalce je ocenjevala 5-članska strokovna komisija v mednarodni sestavi. Ana je bila nagrajena s srebrnim priznanjem!

Ob tako velikem dosežku Ani s ponosom iskreno čestitam in ji želim še veliko dobre glasbe in uspešnih nastopov! Trdno verjamem, da bomo o mladi virtuozinji na violini še brali, vsem pa želim, da bi Ano kdaj tudi v živo slišali in se sami prepričali, kakšno moč ima glasba in kako nas vse dela boljše in srečnejše.

Prilagam še zapis Anine mamice: Lepo je biti starš, ko vidiš in čutiš, kako se nam vložki in razna odrekanja obrestujejo…še posebej pa otrokom.