Razpis za vpis v Glasbeno šolo Črnomelj

Glasbena šola Črnomelj objavlja

RAZPIS ZA VPIS NOVIH UČENCEV V ŠOLSKO LETO 2024/2025

 

Glasbena šola razpisuje naslednje programe:

  • Predšolska glasbena vzgoja

Kandidati, ki v letu 2024 dopolnijo 5. leto starosti

 

  • Glasbena pripravnica: 

Kandidati, ki v letu 2024 dopolnijo 6. leto starosti in začnejo meseca septembra 2024 obiskovati 1. razred »devetletke«.

 

Za vpis v predšolsko glasbeno vzgojo in glasbeno pripravnico ni potrebno opravljati preizkusa glasbenih sposobnosti.

 

  • Program glasba – posamezni inštrumenti ( violina, viola, violončelo, kontrabas, trobenta, pozavna, tuba, bariton, tenor, rog, klarinet, saksofon, flavta, kljunasta flavta, oboa, tolkala, kitara, tamburica, petje, klavir, harmonika, diatonična harmonika in električne klaviature (nadstandard)).
  • Kandidati, ki v letu 2024 dopolnijo 7. leto starosti in več. Omenjeni kandidati delajo preizkus glasbenih sposobnosti. Učenci, ki v šolskem letu 2023/2024 obiskujejo pouk glasbene pripravnice in se želijo vpisati na posamezne inštrumente tudi opravljajo preizkus glasbenih sposobnosti.

Na sprejemnem preizkusu preizkusimo glasbeno nadarjenost in upoštevamo priporočljivo starost, ki je predpisana v predmetniku za posamezne inštrumente.

Po opravljenem preizkusu bodo učenci razporejeni na inštrumente, ki jih priporoča sprejemna komisija glede na število prostih mest, ki jih potrdi ministrstvo za šolstvo.

Kandidati morajo od 6. do vključno 20. maja 2024, oddati pravilno izpolnjeno elektronsko prijavnico ali si natisnejo klasično prijavnico, ki jo izpolnjeno pošljejo na naslov Glasbena šola Črnomelj, ulica Mirana Jarca 2, 8340 Črnomelj. Obe prijavnici se nahajata na spletni strani Glasbene šole Črnomelj (www.gscrnomelj.si). K preizkusu glasbenih sposobnosti bodo kandidati povabljeni pismeno. Dodatne informacije so na voljo v tajništvu šole ( tel. 073569060 ).