Tolkalni koncert

Vabimo vas na koncert tolkalnega oddelka Glasbene šole Pavla Markovca iz Zagreba.

V petek, 5. maja, ob 18. uri bo v dvorani Glasbene šole Črnomelj potekal koncert oddelka tolkal Glasbene šole Pavla Markovca iz Zagreba.

Glasbena šola Pavla Markovca je bila ustanovljena leta 1945 in je kot prva na Hrvaškem leta 1971 uvedla sistematični pouk tolkal. Učitelji, ki so vodili oddelek za tolkala, so Vojislav Čičić, Igor Lešnik, Božo Rebić, Tomi Spasevski, Renato Palatinuš, od leta 2017 pa Josip Konfic.

Tolkalci Glasbene šole Pavla Markovca so dobitniki številnih regijskih, državnih in mednarodnih nagrad v kategorijah solističnih tolkal in komornih zasedb in pogosto zastopajo šolo na različnih prireditvah. Poleg obšolskih nastopov redno nastopajo na božičnih koncertih, šolskih dnevih in revijah oddelkov v prostorih Hrvaškega glasbenega zavoda v Zagrebu.

Na koncertu bodo izvajana dela W.A.Mozarta, W.Stadlerja, S.Finka, A.Gomeza, E.Sejourna, I. Trevina, J.Becka, N.Rosaura.

Na koncertu bodo nastopili tudi učenci tolkal GŠ Črnomelj, pred koncertom pa bo potekala delavnica pod vodstvom profesorja Josipa Konfica.

Koncert in delavnico sta organizirala profesor Nicolas Sinković in GŠ Črnomelj z namenom, da si učenci skozi druženje, skupno delo in nastopanje izmenjajo izkušnje učenja tolkal.