Marko Štefanič Mihelčič zlati na tekmovanju “Mladi violončelist”

Iz Ljubljane prihajajo zelo lepe novice. V soboto in nedeljo, 23. in 24. 04. 2022. je v Japan piano centru prvič izvedeno tekmovanje “Mladi violončelist”. Tekmovanja se je v 1. kategoriji udeležil tudi naš učenec 2. razreda Marko Štefanič Mihelčič in dobil kar nekaj nagrad!

Marko, ki se je sploh prvič udeležil kakšnega violončelističnega tekmovanja, je zaslužil 97 pik in je s tem postal “Zlati violončelist”, dobil 1. nagradoPosebno nagrado za najmlajšega udeleženca in Posebno nagrado za izvedbo skladbe slovenskega avtorja, “Polko Bogomolko” Črta Sojarja Voglarja. Je pa tudi bil izbran za zaključni nastop najbolj uspešnih tekmovalcev!

Tekmovanje je blio odlično organizirano in je potekalo v zelo prijetnem in pozitivnem vzdušju. Komisijo so sestavljali mladi eminentni slovenski violončelisti.

Marku želimo vse najlepše na njegovi glasbeni poti in še veliko uspehov ter veselja do glasbe. Hvala korepetitorju Andreju Kuniču in mamici Marjetki za podporo. Mentorica sem Jerina Lokmer. Upamo, da bomo imeli še veliko tako čudovitih in uspešnih glasbenih izletov.

Bravo Marko!!!